Wat zijn de beste soorten stofzuigers?

0
287
dyson stofzuiger

Een stofzuiger is een must-have voor elk huishouden, maar met een steeds groter wordend assortiment beschikbaar, hoe weet je precies welk type machine de juiste is voor je huis? We zijn hier om de beslissing een beetje gemakkelijker te maken door alle belangrijke vormen van stofzuigers uit te leggen. Net als bij een dames tas zijn er namelijk verschillende soorten waarvoor je kunt kiezen. Hieronder lees je daar meer over. Bepaal vervolgens zelf welk type het meest geschikt is voor je woning en doel.

Busstofzuiger 

Deze zijn veel lichter dan staande stofzuigers, bestaande uit een hoofdtank met een lange slang. Met een gemotoriseerde borstelrolkop worden deze veelzijdige reinigers geleverd met een breed scala aan verschillende hulpstukken, waardoor ze geschikt zijn voor gebruik op tapijten, gordijnen, banken en trappen, en ze kunnen gemakkelijk krappe hoeken reinigen. Houd er rekening mee dat je meer opslagruimte nodig hebt voor een stofzuiger met bus, en dat de hoofdtank je volgt tijdens het schoonmaken. Ze kunnen een beetje vervelend worden en onderweg tegen meubels aanlopen, terwijl ze ook niet heel geschikt zijn voor het stofzuigen van een weekendtas.

Staande stofzuiger

Dit zijn de meest populaire en krachtigste modellen – de roterende borstel zuigt vuil van tapijten op en is vooral goed in het oppakken van dierenharen. Deze machines zijn meestal omvangrijker en zwaarder dan andere stofzuigers, maar door hun kracht zijn ze de beste keuze voor een grondige reiniging. Je kunt versies met zak, zakloze, snoerloze en draadloze versies krijgen, en de meeste worden geleverd met uitschuifbare staven om je te helpen moeilijk bereikbare plaatsen schoon te maken. Kies een staande stofzuiger als je een groot huis hebt of een grote, open flat.

Handstofzuiger

Deze lichtgewicht, draagbare, compacte stofzuigers zijn ontworpen om te pakken en weg te gaan. Perfect voor het opzuigen van kleine rommel aan de eettafel, op de bank of het schoonmaken van je auto-interieur of toilettas heren, ze zijn een krachtigere versie van de eenvoudige stoffer en blik. Een handstofzuiger is zeker een nuttige toevoeging aan je schoonmaakkast, maar je hebt nog steeds een grote stofzuiger nodig om de vloer schoon te maken. Voor extra gemak raden we aan om een ​​draadloos model te kiezen.

Stokstofzuiger

Heb je iets gemorst in de keuken en wil je het snel opruimen? Dit is de perfecte klus voor een steelstofzuiger. Ze zijn slank en licht van gewicht, zijn vaak draadloos en hebben meestal een verwijderbare kruimelzuiger voor die krappere hoeken en kleinere gebieden die snel moeten worden schoongemaakt. Houd er rekening mee dat deze modellen doorgaans minder krachtig zijn, met een batterijduur van maximaal een uur, afhankelijk van het model. Deze zijn het meest geschikt voor kleinere, tapijtvrije flats.

Huisdierstofzuiger 

Dierenhaar lijkt overal te komen, dus als je een huisdier hebt, moet je kijken naar een stofzuiger met een veel sterkere zuigkracht dan een gewoon model om ervoor te zorgen dat je huis goed wordt schoongemaakt, evenals een goed filter en klitvrij borstelrollen om te voorkomen dat al dat vervelende haar vast komt te zitten rond de borstel.

Rate this post

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here