Stofzuiger kopen? Hier moet je op letten

0
101
dyson stofzuiger

Als je je huis goed op orde wilt houden is een goede stofzuiger onmisbaar. Zeker als je kinderen of huisdieren hebt, gebruik je de stofzuiger toch wel twee keer per week. Heb jij een nieuwe stofzuiger nodig? Waarschijnlijk word je overladen door het diverse aanbod! Zie je door de bomen het bos niet meer? Wij zijn er om je te helpen! In dit artikel vertellen we je waar je op moet letten bij de aanschaf van de beste stofzuiger voor jou.

Energielabel

We willen een stofzuiger die zo duurzaam mogelijk met zijn energie omgaat. Daarom geldt- en eigenlijk geldt dat voor alle elektrische apparaten- koop een stofzuiger met minimaal energielabel A en bij voorkeur hoger dan dat (dat wil zeggen A+, A++ of A+++).

Kwaliteit

Je wilt een stofzuiger die lang meegaat en die tot op het laatste moment optimale zuigkracht kan leveren. Stofzuigers vergelijken en goed onderzoek doen is daarom een goed idee. Ga op zoek naar onafhankelijke beoordelingen of laat je adviseren in een elektronicawinkel. Kijk ook naar het formaat van de stofzuiger. Je wilt niet alleen een goede en duurzame stofzuiger, je wilt ook dat je hem gemakkelijk kan opbergen en dat hij lekker in de hand ligt. Misschien kun je in de elektronicawinkels wel verschillende stofzuigers uitproberen.

Waar laat je het stof

Er zijn grofweg twee typen stofzuigers: stofzuigers met een stofbak en stofzuigers met een stofzak. Stofzuigers met een stofbak zijn vaak iets goedkoper, maar doen hun werk wel aanzienlijk minder goed. De meeste stofzuigers hebben gewoon een stofzak. Een nadeel hiervan is dat je deze op tijd moet vervangen. Je merkt meestal wel dat dat tijd wordt omdat je stofzuiger dan aanzienlijk minder zuigkracht levert. Maar je moet wel opletten welke stofzakken je koopt. Niet elke stofzak past op elk type stofzuiger. Per merk stofzuiger varieert het ook hoe duur de stofzakken zijn. Zorg dat je er genoeg op voorraad hebt, want stofzakken zijn nou niet bepaald de dingen die op je standaard boodschappenlijstje staan. Je zult net zien dat je halverwege een grote schoonmaak zonder zit.

Extra’s

Kijk naar de extra opzetstukken waar jouw nieuwe stofzuiger meegeleverd wordt. Het kan handig zijn om ook een opzetstuk te hebben voor de bank, tapijt of het vloerkleed en een extra smal opzetstuk voor de kleine hoekjes. Als deze niet standaard bij je stofzuiger zitten heb je vaak wel de mogelijkheid om ze los bij te kopen.

Rate this post

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here